Przecier pomidorowy Podravka po raz kolejny nagrodzony Złotym Paragonem 2020

W tegorocznym Konkursie „Złoty Paragon 2020 – Nagroda Kupców Polskich”, główną nagrodę w kategorii „Pozostałe przyprawy mokre i sosy” otrzymał przecier pomidorowy Podravka 500g. Powstały ze świeżych i aromatycznych pomidorów już po raz trzeci zdobył tę prestiżową statuetkę, będąc najlepiej sprzedającym się produktem w swojej kategorii według wyborów detalistów.

 

Przygotowany w 100 proc. ze świeżych, aromatycznych pomidorów dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu i na żyznych glebach chorwackiego regionu Istria, przecier pomidorowy Podravka 500g zdobył prestiżową nagrodę „Złoty Paragon 2020” w kategorii „Pozostałe przyprawy mokre i sosy”. Produkt ma na koncie już dwie takie statuetki zdobyte w 2016 i 2019 roku, a także wyróżnienia przyznane w 2017 i 2018 roku, które są ważnym świadectwem docenienia przez detalistów oraz oznaką wysokiego zaufania ze strony konsumentów.

Przecier pomidorowy Podravka to idealny dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej, polskiej, a także wielu innych potraw inspirowanych kuchniami całego świata. Stanowi doskonałą bazę do przygotowania zup oraz sosów, m.in. do makaronu, ryżu czy pizzy. Sprawdza się również jako dodatek do dań mięsnych, rybnych i warzywnych – idealnie wzbogaca smak gulaszy czy leczo. Jest też doskonałym składnikiem marynat oraz dipów.

Konkurs „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich” to jeden z najważniejszych plebiscytów polskiej branży FMCG. Jego celem jest zaprezentowanie i nagrodzenie produktów, które wpływają na rozwój handlu detalicznego w Polsce i wyróżniają się największą konkurencyjnością. W tegorocznej, 10. edycji plebiscytu o zwycięstwo walczyło 345 produktów w 65 kategoriach. Laureaci zostali wybrani dzięki głosom kupców – właścicieli lub kierowników sklepów – którzy wskazali najlepiej sprzedające się w ubiegłym roku w ich placówkach produkty.