
Sposób przygotowania
Plastry bakłażana lekko osolić i odstawić na 20 minut. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Ćwiartki ziemniaków gotować w osolonej wodzie 10 minut. Bakłażana wymieszać z połówkami pomidorków i talarkami cebuli, lekko osolić. Dodać odcedzone ziemniaki, polać oliwą i piec w 200°C przez 30 minut. W moździerzu rozetrzeć nasiona kolendry, dodać posiekany czosnek, Vegetę Pikantną i wymieszać, a następnie nasmarować mięso. Polędwicę podsmażyć z każdej strony, aby z zewnątrz była upieczona, a w środku różowa. Mięso pokroić na mniejsze kawałki i podawać z Ajarem Podravka oraz pieczonymi warzywami posypanymi posiekaną natką pietruszki.
Rada: Do pieczenia warzyw można dodać ćwiartki cytryny, która nada im aromat i sprawi, że będą doskonale smakować.