Lasagne z patelni

Lasagne można przygotować także na patelni, śledząc na bieżąco proces jej powstawania. Dodanie odpowiednich przypraw pozwoli Ci uzyskać ulubiony smak.

  • 50 min
Lasagne z patelni

Składniki

  • 200g cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Maestro
  • ½ łyżeczki mielonego pieprzu Vegeta Maestro
  • 6 płatów lasagne
  • 60g parmezanu
  • 250g mozzarelli
  • 1 puszka obranych pomidorów Podravka (400 g)
  • 100ml wody
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki uniwersalnej przyprawy Vegeta Natur
  • 500g mięsa mielonego
  • 1 łyżeczka oregano - Vegeta Maestro

Sposób przygotowania

  1. W dużej patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, doprawić uniwersalną przyprawą Vegeta Natur i smażyć, aż mięso uzyska ładny, brązowy kolor.
  2. Dodać wyciśnięty czosnek, dolać wody i dodać pokrojone, obrane pomidory, oregano, startą mozzarellę, parmezan. Następnie doprawić pieprzem i gałką muszkatołową.
  3. Płaty lasagne umieścić w sosie mięsnym, przykryć i gotować przez około 30 minut, na umiarkowanym ogniu.
  4. Podawać od razu, z zieloną sałatą.
  5. Płaty lasagne należy porwać, a następnie umieścić w sosie mięsnym; zamiast płatów można również wykorzystać szeroki makaron.

Sposób podawania: Serve immediately with a green salad.

Rada: You can break up lasagne noodles before putting them in the meat sauce, or you can use broad egg noodles instead.