Filety z kozim serem
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Pileća prsa oblikovana u džepiće, napunjena smjesom od sira, zelenog dijela mladog luka, peršina i origana u kombinaciji s bijelim vinom poslužite s tjesteninom i uživajte.
Sposób przygotowania
Kurczaka kroimy na kotlety i delikatnie rozbijamy. Ser kozi mieszamy z dymką. Każdy kotlet smarujemy 1-2 łyżeczkami sera koziego, zawijamy i spinamy wykałaczkami. Nadziane kotlety smarujemy miodem, posypujemy Vegetą Natur W Smak do grilla i układamy na rozgrzanym ruszcie, uprzednio posmarowanym oliwą. Mięso pieczemy 5-7 minut z każdej strony. Warzywa oczyszczamy, a następnie paprykę kroimy w ósemki, większe pieczarki na pół, a mniejsze zostawiamy w całości. Warzywa grillujemy na ruszcie. Upieczone mięso podajemy z grillowanymi warzywami i Papryką w musztardzie Podravka.
Sposób podawania: Kad je meso gotovo, lagano ga narežite da se ne raspadne i poslužite s tjesteninom i povrćem.
Rada: Do przygotowania tego dania można użyć dodatkowo twardego sera koziego. W tym przypadku, ser uprzednio należy zetrzeć na tarce. Miód najlepiej podgrzać tuż przed nałożeniem na mięso.