Aromatyczna łopatka cielęca
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Mięsna pieczeń w zupełnie innym wydaniu.

Sposób przygotowania
Mięso umyć, wysuszyć i pokroić w wielki płat. Wymieszać Vegetę Natur, tartą skórkę z cytryny i sok z cytryny i posmarować tym mięso. Dodać pieprz, zwinąć w roladę, posolić z zewnątrz i związać kuchennym sznurkiem. Oczyszczone małe cebule w całości nadziać na drewniane patyczki i smażyć na oleju. Zdjąć z ognia i w tym samym oleju podsmażyć mięso. Na środku naczynia do pieczenia ułożyć smażone cebule, a na nich mięso. Dolać 100 ml wody i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę. Podczas pieczenia od czasu do czasu dolać trochę wody. Ziemniaki pokroić, dodać rozmaryn, Vegetę Natur W Smak Do Dań z Ziemniaków, 2 łyżeczki oleju i wszystko razem dobrze wymieszać. Następnie ułożyć je wokół mięsa i piec razem jeszcze około 40 minut.
Sposób podawania: Z upieczonej mięsnej rolady usnąć sznurek, pokroić na kawałki i podać razem z upieczonymi ziemniakami.
Rada: Zamiast pieczonych ziemniaków można podać różne ugotowane warzywa polane sosem z pieczenia, a zamiast cielęciny można użyć piersi z kurczaka. Pieczenie mięsa na cebuli nada mu specyficzny aromat. Poza tym ciepłe powietrze będzie mogło swobodnie krążyć wokół mięsa.