Sposób przygotowania
Pałki kurczaka umyć i osuszyć. Przygotować marynatę. Wymieszać jogurt, Vegetę do złocistego kurczaka, startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny. Umieścić mięso w marynacie i wstawić na ok godzinę do lodówki, (pamiętając aby wyjąc je pół godziny przed pieczeniem). Mięso grillować ok. 30 minut na średnio rozgrzanym palenisku. Gotowe pałki kurczaka posypać posiekaną melisą. Podawać z pastą warzywną Ajvar Podravka.
Sposób podawania: Grillowane pałki kurczaka serwuj z sezonową sałatką, idealnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki.
Rada: Pałki kurczaka można również przygotować w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C – wystarczy wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut.