Grillowany łosoś z Pindżurem

  • 40 min
Grillowany łosoś z Pindżurem

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka Vegety do dań z ziemniaków
  • 1 łyżeczka Vegety Grill Classic
  • 1 cytryna
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 słoik Pindżur Podravka
  • 2 filety z łososia (ok. 300 g)

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki pokroić w ćwiartki i gotować w wodzie z dodatkiem Vegety przez 15 minut. Odcedzić, skropić 1 łyżką oliwy. Wyłożyć na tackę i grillować na rozgrzanym ruszcie, aż będą miękkie.
  2. Pozostałą oliwę wymieszać z Vegetą do grilla i startą skórką z cytryny, następnie posmarować filety z łososia. Rybę grillować 4-5 minut z każdej strony.
  3. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny. Podawać z Pindżurem Podravka.

Sposób podawania: Łososia podawać z pieczonymi ziemniakami i pastą warzywną Pindżur

Rada: Łososia można przykryć plastrami cytryny i posypać koperkiem a następnie zawinąć w folię aluminiową i grillować.