Drobiowe szaszłyki z warzywami
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Ciepły letni dzień, wesoła grupa przyjaciół, pyszne potrawy z grilla i zimne napoje - to najlepsze połączenie! Szczególnie jeśli do przyprawienia drobiowych szaszłyków z warzywami użyjecie Vegety Natur do Grilla.
Sposób przygotowania
Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do głębokiej miski i posypać Vegetą Natur do grilla. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Cebulę pokoroić w krążki, umyte pieczarki na ćwiartki, a cukinię w kostkę. Pokrojone warzywa posypać Vegetą Natur do grillowanych warzy, dodać piersi z kurczaka, zalać piwem i wszystko dobrze wymieszać. Mięso z warzywami przykryć i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 30 minut, a następnie nadziać na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki piec na dobrze rozgrzanym grillu, często obracając.
Sposób podawania: Ciepłe szaszłyki podawać z zieloną sałatą.
Rada: Pieczarki zachowają ładny kolor i wygląd, jeżeli przed pieczeniem zostaną dobrze wysuszone.