Tarta warzywna
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Preparation easy taste perfect, this is a tart with zucchini and eggplants spreading its sweet perfume of Mediterranean herbs and the sea at your table.

Sposób przygotowania
Blat posypujemy mąka i rozciągamy ciasto, a następnie kroimy je na 4 kawałki o wymiarach około 10x15 cm. Bakłażany kroimy w kostkę, a cebulę i cukinię w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa wkładamy do jednej miski, dodajemy kapary, oliwę z oliwek i mieszamy. Przygotowanie sosu: Toskański sos pomidorowy mieszamy z Ajvarem ostrym Podravka. Kawałki ciasta układamy na brytfance lekko oprószonej mąka. Każdą część ciasta smarujemy ¼ sosu, a następnie na każdym z nich układamy ¼ przygotowanych warzyw i posypujemy startym parmezanem Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210°C i pieczemy przez około 15 minut. Gotowe danie posypujemy posiekaną pietruszka i podajemy.
Rada: Miłośnikom łagodnych smaków polecamy Ajvar łagodny Podravka.