SZYBKA LASAGNE
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Fani lasagne będą zachwyceni pysznym i aromatycznym daniem przygotowanym już w pół godziny.
Sposób przygotowania
Posiekaną drobno cebulę i pokrojone papryki smażyć na patelni przez 2-3 minuty. Dodać posiekany czosnek i mieszać aż zacznie pachnieć. Dodać krojone pomidory Podravka, oregano, łyżkę Vegety, pieprz i gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Natępnie dodać przecier pomidorowy Podravka , wymieszać i zdjąć z ognia. Ser mascarpone wymieszaj ze śmietaną. Pokroić drobno szynkę. Włożyć jeden płat ciasta lasagne do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem. Na cieście rozprowadzić jedną trzecią: masy serowej mascarpone, pomidorów, a następnie posypać pokrojoną szynką. Powtórzyć to wykorzystując resztę składników i pozostałe płaty lasagne. Ostatni płat ciasta powinien być na wierzchu. Na koniec posypać lasagne startym parmezanem. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 220 ° C przez 20 minut. Podawać na ciepło.
Sposób podawania: Serve warm.
Rada: Zamiast serka mascarpone można użyć dowolnego innego białego sera.