Mini szaszłyki z kotlecików z mielonego mięsa w białym winie
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Szaszłyk z mini kotlecików to inspiracja dla wszystkich fanów grilla do odkrywania nowych smaków.
Sposób przygotowania
Dodać do mielonego mięsa drobno posiekaną cebulą, papryczke chili, mielony czosnek i przyprawę Vegeta do mięsa. Dodać odrobinę białego wina wytrawnego i dobrze wymieszać.. Pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut. Formować małe klopsiki, nadziewaj szaszłyki. Podgrzej olej na dużej patelni i smaż klopsiki na średnim ogniu, lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 ° C przez 20 do 30 minut.
Sposób podawania: Szaszłyki podawać z chrupiącymi ziemniaki w mundurkach i sałatką.
Rada: Możesz użyć tego samego przepisu do przygotowania chevapchici (podłużnych kotlecików)lub hamburgerów.