Mini szaszłyki z kotlecików z mielonego mięsa w białym winie

Szaszłyk z mini kotlecików to inspiracja dla wszystkich fanów grilla do odkrywania nowych smaków.

  • 60 min
Mini szaszłyki z kotlecików z mielonego mięsa w białym winie

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa wieprzowego
  • 100 g cebuli
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 Vegeta do mięs
  • 50 ml białego wina
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania

  1. Dodać do mielonego mięsa drobno posiekaną cebulą, papryczke chili, mielony czosnek i przyprawę Vegeta do mięsa. Dodać odrobinę białego wina wytrawnego i dobrze wymieszać.. Pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut. Formować małe klopsiki, nadziewaj szaszłyki.
  2. Podgrzej olej na dużej patelni i smaż klopsiki na średnim ogniu, lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 ° C przez 20 do 30 minut.

Sposób podawania: Szaszłyki podawać z chrupiącymi ziemniaki w mundurkach i sałatką.

Rada: Możesz użyć tego samego przepisu do przygotowania chevapchici (podłużnych kotlecików)lub hamburgerów.