Grillowane piersi z kurczaka z Relishem
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Grillowane piersi z kurczaka w towarzystwie warzywnej pasty relish to proste i pyszne danie w sezonie letnim.
Sposób przygotowania
Filety z piersi kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na płaty o grubości 1,5 cm , przyprawić Vegetą do Grilla Klasycznego i zostawić na około 30 minut. Zamarynowanego kurczaka przełożyć na rozgrzanego grilla lub patelnię i smażyć z obu stron, aż mięso będzie miękkie i złociste. W małej misceczce połączyć natkę pietruszki, drobno posiekaną cebulkę dymkę, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Kawałki kurczaka przełożyć na talerz i posmarować uprzednio przygotowanym sosem. Mięso podawać z pastą warzywną Relish Podravka.
Sposób podawania: Porcja dla 4 osób
Rada: Zamiast piersi z kurczaka można użyć filetów z indyka Posmarowanie grillowanego kurczaka sosem z oliwy z oliwek, pietruszki i soku z cytryny sprawi, że kurczak pozostanie soczysty i aromatyczny.