Filety z kurczaka nadziewane kozim serem
- Przepis dodał/-a coolinarika.com -Filety z kurczaka glazurowane miodem, nadziewane kozim serem z odrobiną musztardy oraz grillowanymi warzywami i pieczarkami.
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Kozi ser połączyć z drobno posiekaną, zieloną częścią dymki. Każdy kawałek mięsa posmarować 1 lub 2 łyżeczkami koziego sera, zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczką. Każdą roladkę posmarować odrobiną miodu, posypać Vegetą do Grilla Classic i przełożyć na rozgrzanego grilla. Roladki piec około 5 do 7 minut z każdej strony. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w kliny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Po zdjęciu kurczaka z grilla podsmażyć paprykę, pieczarki oraz białą część dymki na gorącym grillu. Roladki nadziewane kozim serem podawać z musztardą i grillowanymi warzywami.
Sposób podawania: Porcja dla 4 osób
Rada: Do farszu można użyć również startego dojrzewającego sera koziego. Należy pamiętać, aby podgrzać miód, by był bardziej płynny przy smarowaniu roladek.