Filety z kurczaka nadziewane kozim serem

Filety z kurczaka glazurowane miodem, nadziewane kozim serem z odrobiną musztardy oraz grillowanymi warzywami i pieczarkami.

  • 50 min
Filety z kurczaka nadziewane kozim serem

Składniki

  • koziego sera
  • piersi z kurczaka
  • łyżki musztardy
  • łyżka Vegety do Grilla Classic
  • pieczarek
  • czerwone papryki
  • łyżki miodu wielokwiatowego Podravka
  • łyżka dymki - posiekana zielona część
  • zielone papryki

Sposób przygotowania

  1. Pierś kurczaka pokroić i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Kozi ser połączyć z drobno posiekaną, zieloną częścią dymki. Każdy kawałek mięsa posmarować 1 lub 2 łyżeczkami koziego sera, zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczką.
  2. Każdą roladkę posmarować odrobiną miodu, posypać Vegetą do Grilla Classic i przełożyć na rozgrzanego grilla.
  3. Roladki piec około 5 do 7 minut z każdej strony.
  4. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć i pokroić w kliny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki. Po zdjęciu kurczaka z grilla podsmażyć paprykę, pieczarki oraz białą część dymki na gorącym grillu.
  5. Roladki nadziewane kozim serem podawać z musztardą i grillowanymi warzywami.

Sposób podawania: Porcja dla 4 osób

Rada: Do farszu można użyć również startego dojrzewającego sera koziego. Należy pamiętać, aby podgrzać miód, by był bardziej płynny przy smarowaniu roladek.